Založ si blog

O smrti a o bláznoch

Ako sa hovori, jedina vec v zivote je ista a to su dane a smrt. Dane sme videli, ale smrt nikto z nas nezazil. Alebo zazil? Hovori sa o ludoch, ktori zazili klinicku smrt. Takmer vsetci hovoria o tuneli, ktori vidia a o tom, ako sa im zivot prehrava pred ocami. Niektori hovoria o tom, ze vidia udalosti z buducnosti. Podla fyziky to je cista blbost.

Ine tzv. „pseudovedy“ ako astrologia a veda o telepatii hovoria o tom, ake ludia maju este schopnosti a hovoria o osude. Co je ale osud? Aky zmysel dava osud pri linearnom case a nahodnosti? Susediace vedne odbory ako astronomia a neurobiologia nam vsak davaju urcite dovody verit aj tymto pseudovedam. Pseudovedy su to castokrat len preto, ze nevedia dokazat kauzalitu. Telepatia je zalozena na predpoklade, ze nejako je mozne citat „myslienky“ a ze tieto myslienky su pochopitelne pre vsetkych, teda zrozumitelne. Je totiz aj moznost, ze myslienky su pochopitelne len v tom systeme hodnot, ktore ma kazdy clovek jedinecne. Bolo by potom velmi narocne a neekonomicke snazit sa zistit, ako niekto mysli a co si prave mysli. Hlavne by bolo ale otazne, ako je mozne tieto „myslienky“ zachytit. Uz dnes je ale mozne merat elektromagneticke vyboje mozgu a priradit im nejakym hrubym nepresnym hodnotam a vyznamom.

Kazdy kto veri tymto pseudovedam je potom presunuty k dalsej pseudovede, psychiatrii, ktora je este menej pochopitelna ako tieto pseudovedy astrologie a telepatie. Dalsia otazka sa potom tyka triednej spolocnosti a ako je mozne, ze sa dokaze udrzat a mat pod kontrolou take obrovske mnozstvo ludi.

Jedna z moznych a plne v sulade s vedou a filozofiou skeptickych vysvetleni je, ze smrt naozaj neexistuje alebo tak, ako si ju normalne predstavujeme a bud existuje moznost prepisu „duse“ bud ako niecoho, co je len struktura, usporiadanie hodnot v mozgu alebo nieco take ako dusa naozaj existuje a je mozne ze sa po smrti dostane do dalsieho zivota, znovuzrodena do noveho tela. Mozne to minimalne je.

Mozne racionalne vysvetlenie a moznost by bolo skombinovat toto s udajnou chorobou, ktoru niektori maju a to je citlivost na elektromagneticke ziarenie a existenciu „duse“ s existenciou triednej spolocnosti. Mozno sa tato spolocnost dokaze udrzat prave preto, ze udrziava duse v neustalom strachu a pod kontrolou vo viacerych zivotoch.

Hovori sa tiez, ze oci su branou do duse. Oci naozaj su branou minimalne k nejakym poznatkom o aktivite mozgu. Rozsirenie a zmensenie zornice napoveda o aktivite a hrubo o „myslienkach“ mozgu, teda o tom, ci je niekto vzruseny, ma siroko ponate strach alebo sa mu objekt, na ktory sa pozera paci. Zornice su aj preto mozno branou do duse – teda usporiadania hodnot v mozgu, pretoze su ciste minus, cierne. Ich ulohou je naberat svetlo a ak je nieco elixir zivota, tak to je prave svetlo. Tiez su vypovedne pre „dusu“ cloveka, pretoze su prave ten minus, teda usporiadanie hodnot mozgu mozno potom vysvetlit ako vysledok naberania tychto a inych fyziologickych informacii. „Charakter“ alebo „sposob“ ako tykame je potom vysledkom toho, co sme zazili v kombinacii s genetickym materialom.

Udrzat triednu spolocnost pokope po tolkych rokoch je si mozne predstavit len ak vladnuca trieda vykonava nad utlacanou maximalnu kontrolu. Tato kontrola sa bude vediet v buducnosti rozsirit aj meranie hodnot mozgu. Cudne je tiez, ako vychovavame deti a napokon to, ako je mozne „nove duse“, ktore nahradzuju trvale straty, uviest do tohto sveta bez toho, aby spachali samovrazdu, alebo sa proti nej postavili. Mozne by bolo tieto „prve duse“, ktore toto zazivaju po prvy krat, jednoducho klamat o celej tejto moznej „pravde“. Klamat ich od zaciatku prveho zivota az do jeho konca, mat pod kontrolou cele ich prostredie a potom vediet aj podla toho „ako tykaju“, aby ich bolo mozne podla toho manipulovat podla ziadosti a drzat pod kontrolou. Napokon najjednoduchsie by bolo pre rebelujuce „prve duse“ (aj ked toto je zvacsa symbolicke a obmedzuje sa na prazdne tvrdenia a slogany) ich priniest k tomu, aby prezradili, co vidia, vyhlasit ich za blaznov a tam nasimulovat alebo priviest k samovrazde alebo ich tam zavriet do konca.

Bez varianty o duse by bolo nutne vysvetlit taky velky doraz na niektorych ludi a to, preco stoja v centre.

 

Prečo žijeme v simulácii a v akej

15.08.2018

Myšlienka, že žijeme v “simulácii”, čo znamená asi toľko, že svet, ktorý vnímame, nie je “skutočný”, alebo že existuje ešte ďalší svet nad týmto, alebo že je “vytvorený” a “riadený”, sa zdá byť buď zo sci-fi, alebo z diagnózy schizofrénie. Túto myšlienku môžeme ale podporiť dvoma úplne racionálnymi argumentami. Prvý argument sa zakladá najmä na [...]

Veselé Vianoce oligarchii

25.12.2017

Vianoce sú sviatkami pokoja a mieru. Ako aj pri darčekoch, aj rozdelenie pokoja a sviatkov je nerovné. Niektorí dostávajú veľa pokoja, niektorí menej. Skoro vždy nezaslúžene, aj priveľa, aj primálo. Prajme teda dnešným vládnucim veľa pokoja na ich pokojných a mierových dovolenkách zaplatené z ich tvrdej práce – šikovnosti podvodníkov. Vianoce sú nadovšetko sviatky. [...]

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

antistaleft

proti totalite a za socializmus!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6104x
Priemerná čítanosť článkov: 2035x

Autor blogu

Kategórie